Sziget Festival 2018

Sziget Festival, Island of Freedom

Het Sziget Festival op een eiland in de Donau in Boedapest wordt in 2018  gehouden van 8-15 augustus. Ook nu worden er weer veel Nederlanders (zo’n 15.000) verwacht en bij voldoende belangstelling vertrekt er zelfs een derde Sziget trein naar Boedapest. De treintickets zijn zijn inclusief Party Wagon met DJ’s. Met de trein is nog niet zo’n gek idee, want de ‘goedkope’ vliegcharters zijn rond die dagen een stuk duurder.

Ook dit jaar zal er weer een Sziget Beach zijn.

Russische Douane op Sziget Festival

Op dit moment is er nog niet veel bekend over de line up van het “Island of Freedom”, dus dus hou het programma goed in de gaten!

Sziget Festval Feest

Nog even nagenieten of wil je zien wat Sziget nou zo bijzonder maakt, bekijk dan de Official Sziget Aftermovie 2017 hieronder.

Sziget is niet zomaar een muziekfestival. Op het eiland kom je terecht in een wereld van theater, circus, cultuur, kunst, spiritualiteit en sport. Je vindt er allerlei bijzondere restaurantjes, barretjes en theehuizen. De sfeer is er ongelofelijk relaxed.

Sziget Festivalcamping

Het festival is goedkoper dan de meeste festivals in Nederland en dat geldt ook voor het eten en drinken: Zo kost een halve liter bier rond de €2 en heb je een heerlijke maaltijd rond de €4 waarbij je een ruime keus aan vegetarisch eten hebt. Het weer is meestal prachtig, zo rond de dertig graden, dus het is maar goed dat er veel bomen op het eiland zijn en zelfs zwembaden op de VIP camping! Vanwege het lekkere weer, en de duur van het festival, is een weekje kamperen op Sziget een goede vakantiebestemming voor Nederlanders. Veel mensen plakken hier nog een weekje extra vakantie in Hongarije aan vast voor bijvoorbeeld een stedentrip Budapest of een verblijf aan het Balatonmeer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *