Het Sziget Festival

Festival Sziget in Hongarije gaat helaas niet door.

Het Hongaarse Sziget festival is dit jaar (2020) helaas afgelast. Hopelijk tot ziens in 2021!
Het festival wordt op het Oboeda eiland in de Donau in Budapest in augustus gehouden. Sziget betekent “eiland” in het Hongaars. Daar ontstaat een complete partystad. Het  is in enkele jaren uitgegroeid tot een populair festival onder Nederlanders. Vorig jaar kwamen er ca. 15.000 Nederlanders naar Budapest om het festival bij te wonen.

In totaal komen er 450.000 bezoekers op het grootste muziekfestival van Europa af.  Sziget is na 25 jaar allang geen Hongaarse aangelegenheid meer: nog slechts 30% van de bezoekers komt nog maar uit Hongarije zelf.

Sziget Festival

Tienduizenden jongeren trekken vanuit heel Europa naar de hoofdstad van Hongarije voor een unieke week vakantie, waar bands vanuit de hele wereld komen optreden. Rock, dance, wereldmuziek, punk, electro, funk, blues, rave, dubstep en klassiek, voor iedereen is er wel iets te doen en te beleven op één van de zestig podia. Maar Sziget is meer dan muziek: geniet van theater, film, kunst, spiritualiteit, sport, kermis, de meest uiteenlopende restaurants, winkels, barretjes en theehuizen.

Daar tussenin enorme prachtig verlichte tentenkampen. De sfeer is er uitermate gemoedelijk.Sziget Camping

Toch moet je wel goed op je spullen passen en geen kostbare zaken in je tent achterlaten. Er zijn overigens ook kluisjes te huur en dit jaar is er op de camping zelfs 24 uurs bewaking geregeld. ’s Nachts zijn er allerlei party’s op verschillende locaties.

Relaxte sfeer en lekker & goedkoop

Het festival is goedkoper dan de meeste festivals in Nederland en dat geldt ook voor het eten en drinken: Zo kost een halve liter bier rond de €2 en heb je een heerlijke maaltijd rond de €4 waarbij je een ruime keus aan vegetarisch eten hebt. Het weer is meestal prachtig, zo rond de dertig graden, dus het is maar goed dat er veel bomen op het eiland zijn en zelfs zwembaden op de VIP camping! Vanwege het lekkere weer, en de duur van het festival, is een weekje kamperen op Sziget een goede vakantiebestemming voor Nederlanders. Veel mensen plakken hier nog een weekje extra vakantie in Hongarije aan vast voor bijvoorbeeld een stedentrip Budapest of een verblijf aan het Balatonmeer.

Vakantie aan het Balatonmeer

Wacht niet te lang met het kopen van een kaartje voor het Sziget festival

Hoewel het terrein heel groot is en ondanks het enorme aantal kampeerplaatsen zullen de Szigetkaarten met kampeerplek waarschijnlijk al in juli uitverkocht raken, dus wacht niet te lang! Je kunt kaarten bestellen via de officiële Nederlandse website. Behalve een groot aantal kleding- en souvenirwinkels, toko’s en internetshops, bars, restaurants en theehuizen, vind je op Sziget o.a. een fotowinkel, een postkantoor, een bank, een trouwtent, een bloedbank, tennisbanen, volleybalvelden, een zwembad, tafeltennistafels, cursussen pottenbakken, rietvlechten en versieren, wet t-shirt en wet boxer contests, rabbi’s, dominees en tandartsen.

Sziget relaxed

Hieronder een mooie sfeerreportage  van 3FM OnStage  met als toepasselijke titel “Groeten uit Sziget”.

Reportage over het Sziget Festival

Eén gedachte over “Het Sziget Festival”

  1. Sziget is echt heel relaxed! Wij zijn daar vorig jaar geweest, was één groot feest. En daarna nog lekker gechilled in een vakantievilla met zwembad in de buurt van het Balaton. Aanrader 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *