Sziget Festival 2016

Sziget Festival, Island of Freedom

Het Sziget Festival op een eiland in de Donau in Boedapest wordt dit jaar (2016) gehouden van 10-17 augustus. Ook nu worden er weer veel Nederlanders (zo’n 15.000) verwacht en bij voldoende belangstelling vertrekt er zelfs een derde Sziget trein naar Boedapest. Treintickets zijn vanaf €179 verkrijgbaar en zijn inclusief Party Wagon met DJ’s. Met de trein is nog niet zo’n gek idee, want de ‘goedkope’ vliegcharters zijn rond die dagen een stuk duurder.

Ook dit jaar zal er weer een Sziget Beach zijn.
Ook dit jaar zal er weer een Sziget Beach zijn.
Russische Douane op Sziget Festival
Zelfs de Russische Douane is aardig op het Sziget Festival

Op dit moment is de volgende line up van het “Island of Freedom” bekend:

Bring Me The Horizon, Bastille, Bloc Party, Chvrches, John Newman, Kodaline, M83, MØ, Naughty Boy, Nicky Romero, Parov Stelar, Sigúr Ro en Sum 41. Natuurlijk komen hier nog veel meer namen bij, dus hou het programma goed in de gaten!

Sziget Festval Feest
Het Sziget Festival is een feest van een week

Het afgelopen jaar traden o.a. Robbie Williams, Kings of Leon, Ellie Goulding, Alt-J, Martin Garrix, Limp Bizkit, Kensington en Avicii op. Kijk en geniet nog even van de Official Sziget Aftermovie 2015.

Sziget is niet zomaar een muziekfestival. Op het eiland kom je terecht in een wereld van theater, circus, cultuur, kunst, spiritualiteit en sport. Je vindt er allerlei bijzondere restaurantjes, barretjes en theehuizen. De sfeer is er ongelofelijk relaxed.

Sziget Festivalcamping
Festivalcamping by night

Het festival is goedkoper dan de meeste festivals in Nederland en dat geldt ook voor het eten en drinken: Zo kost een halve liter bier rond de €2 en heb je een heerlijke maaltijd rond de €4 waarbij je een ruime keus aan vegetarisch eten hebt. Het weer is meestal prachtig, zo rond de dertig graden, dus het is maar goed dat er veel bomen op het eiland zijn en zelfs zwembaden op de VIP camping! Vanwege het lekkere weer, en de duur van het festival, is een weekje kamperen op Sziget een goede vakantiebestemming voor Nederlanders. Veel mensen plakken hier nog een weekje extra vakantie in Hongarije aan vast voor bijvoorbeeld een stedentrip Budapest of een verblijf aan het Balatonmeer.